Buitenland

Zij stierven in Parijs; slachtoffers aanslagen krijgen een gezicht

18 maart 2016 18:00 Aangepast: 19 maart 2016 09:46

Zeker 130 mensen kwamen om bij de aanslagen in Parijs. Alle slachtoffers zijn nu geïdentificeerd, melden de Franse autoriteiten.

Tientallen van de slachtoffers hebben een gezicht gekregen in de media. Bekijk hier een overzicht.

Yannick Minvielle​​ (37) 

Thumbnail

Yannick Minvielle​​ (37) was vader van Misha (7). Hij was creatief directeur van een reclamebureau. Hij was ook zanger van een rockband. Zijn familie beschrijft hem als een 'eenvoudige en erg aardige man vol levensvreugde'. 

Xavier Prévost​​ (29)

Thumbnail

Xavier Prévost​​ (29) werkte in Parijs. Hij was met twee vrienden bij het concert van de Eagles of Death Metal. Zijn vrienden konden op tijd vluchten, maar kwamen er later achter dat Xavier dood was.

Victor Munoz (25)

Thumbnail

Victor Munoz stierf op de Rue de Charonne. Vlak voordat dit bekend werd, stuurde een vriend dit bericht dat hij zoek was. 

Valeria Solesin (28)

Thumbnail

De Italiaanse Valeria Solesin kwam uit Venetië en woonde vier jaar in Parijs. "Mijn dochter is dood", zei haar vader tegen de krant La Repubblica die een uitgebreid artikel maakte over de jonge vrouw.

Valentin Ribet (26)

Thumbnail

Valentin Ribet studeerde aan de London School of Economics. De universiteit reageerde geschokt op het verlies van de 'talentvolle student'.

Thomas Ayad (34) 

Thumbnail

Thomas Ayad was productmanager van het platenlabel van de groep die optrad in het Bataclan-theater.

Romain Didier (32) 

Thumbnail

Romain Didier stierf samen met zijn vriendin Lamia Mondeguer. Het stel werd dood op straat gevonden.

Renaud Le Guen (29)

Thumbnail

Renaud Le Guen was met zijn collega's bij het concert in het Bataclan-theater.

Quentin Mourier (29) 

Thumbnail

Quentin Mourier was met zijn vrienden bij het concert in Bataclan. De architect kwam om het leven. Zijn vrienden overleefden het drama.

Quentin Boulanger (29)

Thumbnail

Quentin Boulanger uit Reims kwam om het leven door de aanval op Bataclan. De man woonde al enkele jaren in de hoofdstad.

Pierre-Antoine Henry

Thumbnail

Pierre-Antoine Henry was behalve ingenieur ook vader van twee jonge dochters. Hij woonde in Versailles. "Ze hebben de aardigste man van de wereld vermoord", zegt een nichtje.

Pierre Innocenti (40)

Thumbnail

Pierre Innocenti was eigenaar van een bekend restaurant. Vlak voor de aanslag op het Bataclan postte hij deze foto op Facebook voor het theater.

Nohemi Gonzalez (23)

Thumbnail

De Amerikaanse studente Nohemi Gonzalez eindigde dit jaar als tweede in een wereldwijde wedstrijd om oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken te vinden.  

Nicolas Classeau 

Thumbnail

Nicolas Classeau was directeur van een opleidingsinstituut. "Hij deed alles voor zijn studenten", zegt een collega.

Nick Alexander (36) 

Thumbnail

Nick Alexander maakte onderdeel uit van het team rond de band die optrad in het Bataclan. "Hij was geliefd door vrienden over de hele wereld", zegt zijn familie.

Matthieu Giroud (39)

Thumbnail

Matthieu Giroud, een aardrijkskundeleraar, was een van de vele slachtoffers in het Bataclan.

Mathieu Hoche (38)

Thumbnail

Mathieu Hoche werkte bij nieuwszender France 24 en was vader van een kind van 6 jaar. Hij was als ware rockfan in het Bataclan op de verkeerde plaats.

Marie Mosser (24)

Thumbnail

Marie Mosser uit Nancy was gepassioneerd door muziek. "Een heel jong meisje dat altijd lachte, met een ongelooflijk bruisend karakter", zegt een vriend over haar. 

Marie Lausch (23) en Mathias Dymarski (22

Thumbnail

Marie Lausch en Mathias Dymarski uit Metz kwamen om het leven in het Bataclan-theater. Het jonge paar was vijf jaar bij elkaar. Ze waren in Parijs om dat te vieren.

Lola Salines (29)

Thumbnail

Lola Salines. Een vriendin zegt over haar: "Ik hield van Lola, we hadden nog een heel leven voor ons."

Kheirddine Sahbi (29)

Thumbnail

De Algerijnse violist Kheirddine Sahbi is bij de aanslag op het theater om het leven gekomen.

Alban Denuit (32)

Thumbnail

Alban Denuit wordt omschreven als een talentvol beeldend kunstenaar. De man uit Bordeaxu ging speciaal voor het concert naar Parijs.

Aurélie de Peretti (32)

Thumbnail

In dit artikel vertelt de zus van Aurélie de Peretti over haar: "Ik ben een stukje van mezelf verloren."

Asta Diakite

Thumbnail

Asta Diakite zat op het terras, waar ze werd doodgeschoten. Ze was de nicht van de Franse voetballer Lasanna Diarra. Hij zegt over haar: "Mijn nicht was een van de zovele onschuldige Franse slachtoffers. Ze was voor mij een steun en toeverlaat, een grote zus."

Cédric Mauduit (41)

Thumbnail

Cédric Mauduit werkte voor het Franse departement Calvados.

Djamila Houd (41) 

Thumbnail

Djamila Houd zat te eten in een restaurant in Parijs waar ze om het leven kwam.

Elodie Breuil (23) 

Thumbnail

Elodie Breuil was met een groep vrienden in het theater. Haar broer zegt hier dat het lange wachten op de bevestiging dat ze dood was verschrikkelijk waren. 

Guillaume B. Decherf (43)

Thumbnail

Guillaume B. Decherf was in het Bataclan-theater om verslag te doen van het concert. Hij was popjournalist, gespecialiseerd in rock en metal.

Guillaume Le Dramp (33)

Thumbnail

 

Guillaume Le Dramp zat op het terras, waar hij werd doodgeschoten.

Halima ​Saadi (35) 

Thumbnail

Halima Saadi zat met haar zus in een restaurant op de Rue de Charonne. Ze was in Parijs voor de verjaardag van een vriend.

Mohamed Amine Benmbarek​ (28)

Thumbnail

Mohamed Amine Benmbarek​ was architect en werkzaam op een architectenschool in Parijs. Hij was samen met zijn vrouw bij het concert in het Bataclan-theater. Zijn vrouw werd door drie kogels geraakt, maar overleefde.

Fanny Minot (29)

Thumbnail

Fanny Minot was volgens een collega van Canal Plus, waarvoor ze werkte, een echte fan van rockmuziek. Ze kwam in het theater.

Fabris Dubois (46)

Thumbnail

Fabris DuBois stierf ook in het theater. Hij laat vrouw en kinderen achter. Het reclamebureau Publicis Conseil waarvoor hij werkte, mist hem nu al.

Claire Camax (35)

Thumbnail

Claire Camax, moeder van twee kinderen, werd doodgeschoten in het Bataclan-theater. Ze was ontwerpster van beroep.

Ludovic Boumbas

Thumbnail

​Kwam om in het Belle Equipe-café. Hij wierp zich voor een vriendin om haar te beschermen. Zij overleefde de aanslag, Boumbas niet.

Elif Dogan

Thumbnail

Deze 26-jarige Turkse woonde lang in België. Ze gaf Franse les en deed vrijwilligerswerk. Sinds vier maanden woonde ze met haar man Milko Jozic in Parijs, in de straat van het Bataclan-theater. Ze kwamen beiden om.

Milko Jozic

Thumbnail

Belgische ingenieur van 47 jaar. Hij woonde net vier maanden met zijn vrouw Elif in Parijs in de straat van het Bataclan-theater. Hij laat een dochter na met zijn ex-vrouw

Gilles Leclerc

Thumbnail

Fan van de band The Eagles of Death Metal en van bloemen. De 32-jarige Franse bloemist bezocht het concert in het Bataclan samen met zijn vrouw Marianne. Zij overleefde de aanslag, Gilles niet. Hun seflie bij het concert ging viral.

Stéphane Albertin

Thumbnail

Fransman die met zijn neef Pierre Innocenti en diens broer een eigen pizzeria had. Hij en Pierre gingen samen naar het concert in het Bataclan. Beiden werden doodgeschoten. Hij had een zoontje.

Sébastien Proisy

Thumbnail

De 38-jarige Fransman woonde met zijn vrouw en zoon aan de rand van Parijs. Hij stierf bij de aanslagen buiten een restaurant tijdens een zakendiner. Hij ging een luchtje scheppen met iemand die even wilde roken en werd in zijn rug geschoten.

Maxime Bouffard

Thumbnail

Deze 26-jarige was een onafhankelijke filmmaker die van rugby hield. Op het laatste moment herinnerde hij zich dat hij concertkaartjes had voor het Bataclan. Zijn zus en zijn vriendin wachtten ondertussen op hem in een restaurant, maar Maxime werd een van de eerste slachtoffers van de moordpartij bij het concert.

Hugo Sarrade

Thumbnail

De 23-jarige Hugo studeerde kunstmatige intelligentie in Montpellier en was dol op rock. Hij stierf bij het concert in Bataclan en zou dat weekend bij zijn vader in Parijs logeren.

Grégory Fosse

Thumbnail

Muziekprogrammeur voor het Franse tv-kanaal D17. De 28-jarige stierf in het Bataclan. Het tv-kanaal laat weten te rouwen voor een 'een vriend en een getalenteerde jongen'.

Germain Ferey

Thumbnail

Elsa Veronigue-Delplaca

Thumbnail

Carolina Prenat

Thumbnail

Anna Pétard Lieffrig

Thumbnail

Suzon Garrigues

Thumbnail

Thibault Rousse Lacordaire


Thumbnail

Meer op rtlnieuws.nl:

 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`