Buitenland

Franse politie verspreidt foto en opsporingsbericht dader Parijs

15 november 2015 18:37 Aangepast: 15 november 2015 21:02
Het opsporingsbericht dat de Franse politie heeft verspreid. Beeld © Police Nationale

Zeker een van de daders van de bloedige aanslagen in Parijs is nog voortvluchtig. Het gaat om in de België geboren Salah Abdeslam. De Franse politie heeft een opsporingsbericht verspreid.

Abdeslam zou direct betrokken zijn bij de aanslagen in Parijs. De politie waarschuwt mensen die hem zien geen actie te ondernemen, maar meteen de politie te bellen. 

De politie zoekt Abdeslam omdat hij de auto huurde waarmee de gijzelnemers naar het muziektheater Bataclan waren gereden. In het theater kwamen 89 mensen om bij de aanslag. Abdeslam is een van drie broers die verantwoordelijk worden gehouden voor de moordpartijen in Parijs. Een van hen kwam om bij een van de de aanslagen, de andere is opgepakt in Brussel.

Auto gevonden met wapens
Volgens de nieuwszender CNN zijn er mogelijk meer terroristen nog voortvluchtig. In een auto in de Parijse voorstad Montreuil zou een verlaten auto zijn gevonden met daarin drie kalasjnikov-geweren, dezelfde wapens waarmee de terroristen in Parijs de aanslagen hebben gepleegd. Mogelijk gaat het om de auto van daders.

In de Brusselse wijk Molenbeek zijn zeven mensen opgepakt. Ze zouden in contact hebben gestaan met de daders in Parijs. Bij de arrestaties zijn geen wapens of explosieven gevonden. Twee van de daders woonden in de Brusselse wijk, zij hebben de Franse nationaliteit.

Meer op rtlnieuws.nl:

 

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`