Buitenland

Broer zelfmoordterrorist: Onze familie is geschokt

16 november 2015 18:00 Aangepast: 16 november 2015 19:55
Mohamed Abdeslam, de broer van de voortvluchtige Salah en zelfmoordterrorist Brahim Abdeslam.

De familie van zelfmoordterrorist Brahim Abdeslam is geschokt. Dat zegt zijn broer Mohamed Abdeslam, die in België is opgepakt voor verhoor na de aanslagen in Parijs.

"Mijn familie en ik hebben vrijdag via televisie gezien wat er gebeurd is in Parijs", zei hij tijdens een persverklaring na zijn vrijlating. "We hebben geen enkel moment gedacht dat er een van mijn broers betrokken was bij de aanslagen."

"Ik werk bij de gemeente Molenbeek en ik heb nog nooit problemen gehad. Ik denk dat veel mensen me hier kennen en weten waartoe ik in staat ben en waartoe niet."

Brahim Abdeslam blies zichzelf op, een andere broer, Salah, wordt nog gezocht. Hij zou de de schutters naar het muziektheater Bataclan hebben gereden.

Ongeloof bij ouders
De ouders van de broers lieten eerder vandaag weten dat zij niet geloven dat hun zoons in staat waren om zulke gruweldaden te plegen. "Het verbaast ons echt dat Salah betrokken was bij de aanslagen. Ibrahim daarentegen zagen we wel radicaliseren. Althans, een beetje. Maar niet in de mate dat hij zulke wreedheden zou plegen. Het was níet zijn plan, dat is zeker. Het feit alleen al dat hij zijn bomgordel tot ontploffing bracht zonder slachtoffers te maken, zegt genoeg", zegt een familielid tegen Het Laatste Nieuws.

Een ander familielid zei dat de zelfmoordaanslag van Brahim een vergissing was. "Misschien zijn de explosieven per ongeluk te vroeg afgegaan. Of heeft hij door de stress een fout gemaakt."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore