Buitenland

'Geheime informatie Trump kwam uit Israël'

16 mei 2017 20:23 Aangepast: 16 mei 2017 21:37
De Russische minister Sergej Lavrov (Buitenlandse Zaken) en Donald Trump. Beeld © EPA

De geheime informatie die de Amerikaanse president Donald Trump zou hebben gedeeld met hoge Russische functionarissen was afkomstig van Israël. Dat melden Amerikaanse media op basis van anonieme Amerikaanse functionarissen.

Als het bericht klopt, kan dat gevolgen hebben voor de relatie tussen de VS en Israël. De informatie kan door Rusland weer aan zijn bondgenoot Iran worden gegeven en dat is een vijand van Israël. Uit Israël is geen bevestiging gekomen van het bericht, aldus Amerikaanse media.

Trump is onder druk komen te staan door het bericht in The Washington Post gisteren dat hij zeer geheime informatie zou hebben vrijgegeven in een gesprek met onder anderen de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.

Volkomen fout

Herbert McMaster, de Nationale Veiligheidsadviseur, beklemtoonde vandaag dat Trump op geen enkele manier de nationale veiligheid heeft aangetast. De insteek die The Washington Post heeft genomen bij de berichtgeving over Trump en Lavrovs conversatie is volkomen fout, aldus McMaster.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore