Buitenland

Aanslagen Parijs: 10 aangrijpende verhalen

22 november 2015 13:33 Aangepast: 23 november 2015 14:51

Deze week kwamen er ongelooflijke verhalen naar buiten van mensen die betrokken zijn geweest bij de verschrikkelijke aanslagen in Parijs. Slachtoffers, helden en hulpverleners: de meest bijzondere verhalen op een rij.

'Ik ben tussen de doden naar de uitgang gekropen'

Thumbnail

De Nederlander Ferry Zandvliet was in de concertzaal Bataclan in Parijs toen terroristen om zich heen begonnen te schieten. "Opeens hoorde ik knallen. De hele zaal dook naar de grond. Honderden mensen. Er ontstond totale paniek toen we door hadden dat er recht voor onze neus mensen werden neergeschoten. Overal was bloed. Mensen kropen over elkaar heen."

Het verhaal van Ferry

'Ik huil, we konden niets doen'​

Thumbnail

Een 29-jarige agent kwam als één van de eersten aan bij café La Bonne Biere. "We wisten eerst niet zo goed wat we moesten doen. We zagen hulzen van kalasjnikovs en overal lagen lichamen. Die laatste blikken van de zwaargewonden, de radeloosheid en het besef dat ze zouden sterven."

De agent doet anoniem z'n verhaal 

Zwangere vrouw hangt uit het raam

Thumbnail

De beelden waarin een zwangere vrouw machteloos en metershoog uit een raam hangt om aan de aanslagen te ontvluchten, gingen de wereld over. De vrouw wordt gered door een man die haar naar binnen trekt. Onder haar op straat liggen dode bezoekers. Een paar dagen na de aanslagen kon de vrouw - dankzij een actie op social media - haar redder persoonlijk bedanken.

Bekijk de ijzingwekkende video

Vier vrienden overleefden: 'Die stilte tussen de schoten door. Ondraaglijk'

Thumbnail

"Ik zat vast. Ik probeerde dan maar om mijn hoofd en romp uit de vuurlinie te houden. Iemand probeerde te vluchten en werd geraakt en viel op slag dood neer over me heen."

Bob, Frank, Dexter en Ferry bij Humberto Tan

'Ze was een heel slim, positief en toegewijde leerling'

Thumbnail

Onder de slachtoffers van de terroristische aanvallen is ook een oud-student uit Breda: de 23-jarige Française Marie Lausch​. "Het is een enorme schok, wanneer een van je studenten zo bruut van je wordt weggenomen."

Leraar vertelt over Marie

'Bang voor de slechteriken'

Thumbnail

Het is een ontroerend interview met een piepjonge Parijzenaar. Hij vertelt hoe verdrietig hij is over wat er in zijn stad Parijs is gebeurd. Zo noemt het kind de terroristen 'erg gemeen' en vreest hij dat hij de stad moet ontvluchten voor de 'slechteriken met geweren'.  

Bekijk hoe de vader zijn zoontje geruststelt

Dappere Brit in Parijs beschermde vriendin

Thumbnail

Michael O'Connor ging er vanuit dat hij dood zou gaan, maar wilde niet dat zijn vriendin ook stierf. "Ik was bang dat we geraakt zouden worden als ze weer begonnen met schieten, dus ik trok mijn vriendin onder me en ben op haar gaan liggen."

Het verhaal van Michael

'Ik zei dat ik van hem hield'

Thumbnail

De bandleden van Eagles of Death Metal hebben de bloedige aanslag in Parijs tijdens hun concert overleefd. Maar crewlid Nick Alexander (36) werd doodgeschoten voor de ogen van een vriendin. "Ik hield hem in mijn armen en zei dat ik van hem hield", vertelt ze.

Crewlid Eagles of Death Metal komt om 

Verpleger duwde op bomvest terrorist bij reanimeren

Thumbnail

Een man die vorige week vrijdag eerste hulp verleende aan slachtoffers van de aanslagen in Parijs, heeft zelfs nog geprobeerd een zelfmoordterrorist terug uit de dood te halen. Zonder dat hij het wist. "Ik legde hem op de grond en begon hartmassage toe te passen."

Verhaal van Dave: 'Ik zag draden'

 

Thumbnail

De slachtoffers: 'Ze hebben de aardigste man van de wereld vermoord'

Zeker 129 mensen kwamen om bij de aanslagen in Parijs. Alle slachtoffers zijn nu geïdentificeerd. Tientallen van de slachtoffers hebben een gezicht gekregen in de media.

Bekijk hier een overzicht

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore