Buitenland

Peuter raakt oog kwijt door propeller van drone

26 november 2015 21:18 Aangepast: 26 november 2015 21:38
Oscar voor en na het ongeluk. Beeld © Amy Roberts

Een jongetje van 18 maanden uit het Engelse Stourport-on-Severn is zijn oog kwijtgeraakt, nadat een drone tegen zijn gezicht was aangevlogen. "Wat ik toen zag, was het ergste wat ik ooit heb gezien", zegt zijn moeder.

De drone werd bestuurd door een vriend van de familie, meldt BBC. "De drone was een minuut in de lucht. Toen ik hem liet dalen om te landen, raakte het apparaat een boom en begon in het rond te draaien", zegt de man. "Het volgende wat ik mij kan herinneren is dat iemand gilde. Ik keek om en zag al het bloed. De baby lag op de grond te huilen."

Oogprothese
Een propeller van de drone had het oog van de kleine Oscar geraakt. De moeder van Oscar ging met haar zoontje mee in de ambulance naar het ziekenhuis in Birmingham. "Onderweg opende hij zijn oog. Wat ik toen zag, is het ergste wat ik ooit heb gezien", blikt ze met afschuw terug. "Ik zag alleen de onderste helft van zijn oog. Ik bad dat het niet waar was. Dat het niet echt was, wat ik had gezien." 
 
De arts die het jongetje behandelde, had nog nooit eerder te maken gehad met verwondingen door een drone. "Maar gezien de populariteit van drones is het onvermijdelijk dat dit veel vaker gaat gebeuren", zegt de arts. Het jongetje moet nog verschillende operatie ondergaan, voordat hij een oogprothese kan dragen. 

Niet boos
Het ongeluk gebeurde al zeven weken geleden, maar de familie bracht het verhaal nu pas naar buiten na het zien van een reportage over de veiligheid van drones. De ouders van Oscar zeggen dat ze zich niet bewust waren van de risico's van het apparaat. 

De familie is niet boos op de vriend die de drone bestuurde. "Het was een verschrikkelijk ongeluk", zeg zijn moeder. Ze hebben sinds het incident geen drone meer gebruikt. "Als ik het ding in de garage zie staan, word ik al misselijk."

Meer op rtlnieuws.nl:

 

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`