Buitenland

Lijst IS: 'Heb geen seks met je slavin als ze ongesteld is'

30 december 2015 13:49 Aangepast: 30 december 2015 14:45
Archieffoto. IS-strijders in Raqqa. Beeld © AFP

Wat te doen met je seksslavin? Terreurbeweging IS staat erom bekend dat ze handelen in vrouwelijke gevangenen en ze vaak gebruiken als seksslaaf. Op een lijst in handen van persbureau Reuters staat precies beschreven hoe strijders van IS met vrouwelijke slaven moeten omgaan.

Zo mag een man geen seks hebben met een zwangere gevangene. Ook is het uit den boze om seks te hebben met zowel moeder als dochter. Als eigenaar van de beide vrouwen moet de man in een dergelijk geval kiezen.

Zeer gedetailleerde regels
Het document met de regels is afgelopen mei buitgemaakt bij een grootschalige actie door het Amerikaanse leger. In het document staat in 15 regels zeer gedetailleerd geschreven hoe strijders van IS die vrouwelijke slaven hebben met de vrouwen om moeten gaan.

Naast allerlei passages over het hebben van seks met de vrouwen staat in de laatste twee regels omschreven dat de mannen 'compassie' moeten tonen tegenover hun vrouwelijke slachtoffers: "Verneder ze niet, wees aardig voor ze en geef haar geen taken die ze toch niet kan uitvoeren." Het document sluit af met: "Verkoop haar niet aan een nieuwe eigenaar van wie je weet dat hij haar slecht zal behandelen en met haar doet wat Allah verboden heeft". 

Meer op rtlnieuws.nl
Seksslavin voor IS: 'Een pistool voor een brunette'

Wil je ook op Facebook niets missen van RTL Nieuws? Like dan hier onze facebookpagina.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore