Buitenland

'Ze wilden Carolien vermoorden', weer echtpaar overvallen in Costa Rica

06 januari 2016 21:58 Aangepast: 07 januari 2016 07:50
Henk Peters en zijn vrouw Carolien in Costa Rica Beeld © Facebook / Henk Peters

"Heel slecht nieuws uit Costa Rica. Gisteren zijn we overvallen door drie personen." Dat schrijft de Nederlander Henk Peters vandaag op Facebook. Hij en zijn vrouw Carolien wonen sinds 2007 in het Centraal-Amerikaanse land en runnen daar een Bed en Breakfast.

Henk beschrijft hoe hij en zijn vrouw gisteren met de gewapende overvallers te maken kregen. "Ze wilden Carolien vermoorden en hebben haar met messen gestoken. Ze heeft ook een flinke klap in haar gezicht gekregen en met een prop in haar mond hebben ze geprobeerd haar te wurgen."

Einde aan avontuur Costa Rica
Peters zegt dat het naar omstandigheden goed gaat met zijn vrouw en dat er vandaag foto's van haar kaak gemaakt worden in het ziekenhuis. Het echtpaar emigreerde negen jaar geleden naar Costa Rica met het idee dat ze er nooit meer weg zouden gaan. Toch lijkt er nu een einde te komen aan hun avontuur, schrijft Peters: "Naast alle natuurellende en nu de poging tot moord, is het dus einde Heliconia Island".

Peters is op het moment heel erg druk met het verzorgen van zijn vrouw en weet dan ook niet wat er met zijn gasten gebeurd is. "Die zijn waarschijnlijk ook gevlucht." 

'Geen verband tussen overvallen'
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er contact geweest is met het echtpaar en dat er gebruik gemaakt wordt van de geboden hulp. Het Ministerie zegt dat er voor zover bekend, geen verband is tussen de overval op het echtpaar Peters en het Nederlandse echtpaar dat maandag dood werd aangetroffen op hun landgoed, ook in Costa Rica.

Meer op rtlnieuws.nl:
Nederlands echtpaar vermoord in Costa Rica

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`