Buitenland

'Ik vertrek'-echtpaar Costa Rica geeft video van overval vrij

07 januari 2016 07:23 Aangepast: 08 november 2017 14:03

Henk en Carolien Peters- van Duijnhoven, die onlangs meededen aan het populaire tv-programma 'Ik vertrek', zijn overvallen op Costa Rica. Henk heeft de schokkende beelden van de overval vrijgegeven in de hoop de daders te pakken.

De overval komt op een schokkend moment. Een paar dagen geleden werd een Nederlands echtpaar vermoord dat ook in Costa Rica woonde en werkte. Het gaat daarbij om Hans en Sita Snelders.

Vreemde gasten
Henk (52) en Carolien (47) hebben al ruim tien jaar een bed & breakfast in Costa Rica. Ze deden ook mee aan het populaire tv-programma 'Ik vertrek'.

Eergisteren waren drie lokale mannen te gast. Zij gedroegen zich vreemd, meldt het stel. Henk was boven aan het werk toen hij opeens Carolien hoorde schreeuwen. Een overvaller greep haar bij haar keel en bedreigde haar met een mes.

Dat is ook te zien op de beelden van de bewakingscamera:

Schokkende beelden voor ons. 3 personen die mijn vrouw probeerde te vermoorden. Wie kent deze personen. Ze rijden in een groene Toyota tersel. Neemt u contact op met de politie of met de OIJ. Imagenes inpactentes para nosotros. Tres personas que trataron de asesinar a mi esposa. Quien sabe esta gente conducen en un Toyota tersel verde. Por favor pongase en contacto con la policia y OIJ .Heliconia Island Sarapiquí.

Posted by Henk Peters on Wednesday, January 6, 2016

Henk schrijft in een post op Facebook over de overval. "Gisteren zijn we overvallen door drie personen, ze wilden Carolien vermoorden en hebben haar met messteken gestoken, een flinke klap in het gezicht gegeven en haar met een prop in de mond proberen te wurgen."

Einde aan avontuur
Voor het echtpaar komt er hiermee een einde aan het avontuur in Costa Rica. "Naast al de natuurellende en nu poging tot moord is het dus einde Heliconia Island, Costa Rica. We zullen nog vandaag voorbereidingen gaan treffen, hoe of wat. Waarschijnlijk betekent het dat we hier financieel een enorme klap mee krijgen. Maar onze leven is ons lief en besluiten dan ook te vertrekken."

Met Carolien gaat het naar omstandigheden redelijk, schrijft Henk. "Met Carolien gaat het redelijk goed, vandaag een x-ray maken van haar kaak en gebit. Zeer triest dat het zo moet eindigen."

Meer op rtlnieuws.nl:
'Ze wilden Carolien vermoorden': weer echtpaar overvallen in Costa Rica

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore