Buitenland

Briefje verdachten Keulen: 'Grote borsten fucken'

08 januari 2016 15:40 Aangepast: 11 januari 2016 13:48

Twee mannen die zijn aangehouden voor de gebeurtenissen rond de jaarwisseling in Keulen zijn weer op vrije voeten. Tegen de twee is te weinig bewijs, zegt de officier van justitie. Hun mobieltjes zijn wel in beslag genomen.

De verdachten zijn 16 en 23 jaar oud en komen uit Marokko en Tunesië. Duitse media melden dat de mannen een blaadje bij zich droegen met een Duits-Arabische woordenlijst van seksistische uitlatingen. Op dat briefje stonden teksten als 'grote borsten' en 'ik wil seks met je'. 

170 aangiftes
Rond oud en nieuw zijn tientallen vrouwen en meisjes door grote groepen jongemannen in en voor het station van Keulen lastig gevallen, beledigd, betast en beroofd. Er zijn 170 aangiftes gedaan, waarvan er 117 betrekking hebben op seksueel geweld. 

De politie heeft meer dan 30 verdachten op het oog. Onder hen bevinden zich 18 asielzoekers.

Asieldebat op scherp
Het asieldebat is hiermee op scherp komen te staan, vertelt correspondent Jeroen Akkermans. "Er wordt nu geroepen: iedereen die zich niet weet te gedragen, moet zo snel mogelijk worden uitgezet. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan." Want, zegt Akkermans, mensen uitwijzen naar bijvoorbeeld Syrië is onmogelijk. "Die jongens kunnen doen en laten wat ze willen, ze worden in ieder geval niet teruggestuurd."

Akkermans sprak vanmorgen nog de politie. "Die hadden het over de hoge mate van gebrek aan respect voor de politie tijdens nieuwjaarsnacht. Ze hadden een houding van 'mij kun je niets maken'. Dat zet natuurlijk kwaad bloed bij de politie."

Meer op rtlnieuws.nl:
18 asielzoekers verdacht van geweld Keulen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore