Buitenland

Ook Zweedse politie verzweeg massa-aanrandingen

11 januari 2016 14:47 Aangepast: 11 januari 2016 15:38
Politie in Stockholm (archieffoto) Beeld © EPA

Na de Duitse politie ligt ook de Zweedse politie onder vuur vanwege het achterhouden van informatie over massale aanrandingen. Jonge vrouwen blijken te zijn betast op een groot jongerenfestival.

Een grote groep jonge mannen betastte de tienermeisjes in de zomer van 2014 én 2015 op het muziekfestival 'We Are Stockholm'. Volgens Zweedse media zei de politie dat het festival 'kalm' was verlopen

De daders blijken vooral jonge mannen afkomstig uit Afghanistan te zijn. Onacceptabel, vindt de Zweedse premier Stefan Löfven.

Premier boos
De politie geeft toe de wantoestanden te hebben verzwegen. "Dit is een pijnlijk punt. Soms durven we niet te zeggen hoe de vork in de steel zit, omdat we denken dat dat de Zweden Democraten in de kaart zal spelen'', zegt politiechef Peter Ågren tegen de krant Dagens Nyheter.

Premier Löfven is woedend: "De politie heeft in mijn optiek de taak misdaden op te lossen en schuldigen voor het gerecht te brengen en mag op welke grond dan ook niets willen verdoezelen."

Ook aanrandingen in Kalmar
De Zweedse politie onderzoekt ook acht aangiftes van aanranding tijdens de jaarwisseling in de stad Kalmar. De aangiftes zijn gedaan door vrouwen tussen de 16 en 20 jaar oud. Ze zouden zijn betast door groepjes jongeren bij een feest op een plein in het centrum. Ook in een restaurant aan het plein zouden onder meer borsten van vrouwen zijn aangeraakt.

Vooralsnog zijn een 32-jarige en een 19-jarige asielzoeker aangehouden als verdachten.

Meer op rtlnieuws.nl:

 

`