Mexicaanse drugsbaron gepakt

Chaos: schietende militairen in villa drugsbaron El Chapo

12 januari 2016 05:39 Aangepast: 12 januari 2016 08:43

De arrestatie van de beruchte Mexicaanse drugsbaas Joaquín 'El Chapo' Guzmán verliep niet zonder slag of stoot. Zeker twaalf zwaarbewapende militairen baanden zich al schietend een weg door de villa waar Guzmán zich verstopt had.

Dat blijkt uit een video van de actie, die de Mexicaanse overheid heeft vrijgegeven. Op de beelden is te zien hoe de militairen in een heftig vuurgevecht belanden met leden van Guzmáns drugskartel. Een van de militairen raakte daarbij gewond. Vijf van de bendeleden overleefden het vuurgevecht niet, zes van hen werden gearresteerd.

De beelden lijken te zijn opgenomen door een officier, die leiding gaf aan de inval. Op zijn aanwijzingen vechten de militairen zich door het huis, van kamer naar kamer. Daarbij maken ze niet alleen gebruik van machinegeweren, maar er worden ook granaten gegooid voor ze een kamer ingaan. 

Zeven maanden op de vlucht
De actie in de villa in de Mexicaanse stad Los Mochis leidde vrijdag tot de arrestatie van 's werelds meest gezochte drugscrimineel. Guzmán wist zelf in eerste instantie te ontsnappen, maar werd alsnog in een nabijgelegen hotel gearresteerd. 

Bekijk hieronder de beelden van de actie:

Meer op rtlnieuws.nl:
Sean Penn en El Chapo: details van een ongelooflijke ontmoeting

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore