Buitenland

'Inwoners Manchester zijn angstig en aangeslagen'

23 mei 2017 20:26 Aangepast: 23 mei 2017 21:20
Beeld © Betty Glas / RTL Nieuws

De sfeer in Manchester is bedrukt en inwoners zijn nog steeds behoorlijk bang na de aanslag. Tegelijkertijd proberen ze ook hun leven weer op te pakken, ziet correspondent Anne Saenen.

Ruim 20 uur na de aanslag zijn inwoners van Manchester nog bezig met het verwerken van de gebeurtenissen. Vanavond was er een drukbezochte herdenking voor de slachtoffers. "Mensen zijn hier aangeslagen en de sfeer op straat is heel bedrukt", zegt Saenen.

 

Angst in de stad

Tegelijk heerst er nog steeds veel angst in de stad. "Vanmiddag was er in een winkelcentrum een knal te horen. Mensen renden meteen in paniek weg. Normaal zouden ze dat misschien niet zo snel doen."

Inwoners van de stad proberen hun leven weer op te pakken en er het beste van te maken, zegt Saenen. "Je zag bijvoorbeeld eigenaren van cafés die drankjes uitdeelden aan hulpverleners en mensen die anderen een kamer hebben aangeboden."

Identificatie moeizaam

Nog altijd zijn er mensen vermist. Veertien families zijn nog in onzekerheid over wat er met hun geliefde is gebeurd. Ze zouden onder de dodelijke slachtoffers kunnen zijn of nog in het ziekenhuis liggen.

"De identificatie is niet makkelijk. Er gaan geruchten dat het een spijkerbom was. Dat zou voor hele ernstige verwondingen en verminking kunnen zorgen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`