Buitenland

Drie arrestaties na aanslagen in Jakarta

15 januari 2016 04:31 Aangepast: 15 januari 2016 05:00
Indonesiërs wachten voor een stoplicht in de buurt van het beschadigde gebouw van Starbucks, een dag na de aanslagen. Beeld © AFP

De politie in Indonesië heeft drie mensen opgepakt die mogelijk betrokken waren bij de aanslagen in Jakarta gisteren.

Dat meldt de lokale zender MetroTV.

Gisteren werden bij een café van Starbucks en een politiestation in het centrum van de Indonesische hoofdstad meerdere aanslagen gepleegd. Volgens de politie bliezen twee mannen zich op. Drie anderen openden het vuur op politieagenten en voorbijgangers. Twee mensen kwamen daarbij om het leven. De drie aanvallers werden gedood tijdens een schotenwisseling met de politie.

In het gebied rond de Starbucks is de politie vandaag zichtbaar aanwezig. Sommige mensen leggen bloemen neer, verder gaat het normale leven verder. 

'Geneutraliseerd'
De autoriteiten in Indonesië zijn ondertussen bezig met het opsporen en oprollen van terreurcellen die mogelijk banden hadden met de aanslagplegers. De terreurgroep waar de aanvallers lid van waren was klein en is 'geneutraliseerd', zei politiechef Tito Karnavian tegen de BBC. Wel had de cel banden met andere groepen op de eilanden Sulawesi en Java.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is opgeëist door Islamitische Staat (IS). In een verklaring liet de terreurbeweging weten dat de aanval werd uitgevoerd door 'militairen van het kalifaat' die als doelwit 'burgers van de kruisvaarderscoalitie' hadden.

Meer op rtlnieuws.nl:

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore