Buitenland

Duitse politie: Ga niet als jihadist verkleed met carnaval

19 januari 2016 12:20 Aangepast: 19 januari 2016 13:01
Carnaval in Keulen in 2000 Beeld © EPA

Hoe onderscheid je een echte bomgordel van een neppe? En wat is het verschil tussen een klappertjespistool en een echt wapen? De politie in Mönchengladbach wil misverstanden voorkomen tijdens carnaval: "Verkleed je vooral niet als jihadist of cowboy."

De politie in Mönchengladbach maakt zich steeds meer zorgen over de openbare veiligheid tijdens carnaval. Vanwege de terreurdreiging roepen de carnavalsvierders op om vooral niet als cowboy of jihadist naar openbare carnavalsfeesten te komen dit jaar.

Niet in openbare ruimte
"We raden mensen dringend af om in zulke kostuums naar de openbare carnavalsfeesten te komen," zegt een politiewoordvoerder tegen de Duitse krant Rheiner Post. "Als iemand zich zo wil verkleden voor een feest in zijn eigen feestkelder moet-ie dat vooral doen, maar liever niet in de openbare ruimte."

Ook het politiekorps in Düsseldorf waarschuwt carnavalvierders om niet in jihadistentenue op pad te gaan. In Keulen zullen feestgangers in verdachte kostuums staande zullen worden gehouden en gecontroleerd.

Extra alert na massale aanranding
De autoriteiten in Nordrhein-Westfalen zijn na de massa-aanranding tijdens nieuwjaar in Keulen extra alert op mogelijke nieuwe gewelddadigheden tijdens carnaval. Toch willen ze niet overgaan tot het verbieden van bepaalde kostuums; tot nu toe blijft het bij een kledingadvies.

Meer op rtlnieuws.nl: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`