Rusland bombardeert Syrië

Burgerslachtoffers in Syrië? Dat zijn er nul, zegt Rusland

10 februari 2016 12:23 Aangepast: 10 februari 2016 13:09
De Russische ambassadeur in Londen Alexander Jakovenko Beeld © Channel 4

De Russische bombardementen in Syrië zouden 1500 burgerslachtoffers hebben gemaakt. Niets van waar, zegt de Russische ambassadeur in Londen. Het zijn er nul. "Wij hebben helemaal niemand gedood."

Mensenrechtenorganisaties, wereldleiders en tientallen internationale journalisten ter plaatse zijn toch erg duidelijk: sinds de Russen zich eind september gingen bemoeien met de burgeroorlog in Syrië, leidde dat tot een escalatie aan burgerslachtoffers.

De oorzaak: de nietsontziendheid waarmee  de Russen bombarderen.

 

 

'We bombarderen geen burgerdoelen'
"Allemaal onzin", zegt  ambassadeur Alexander Jakovenko in een interview met het Britse Channel 4. "Ik denk dat we helemaal niemand hebben gedood", zegt hij glashard in de camera, daarbij uiteraard doelend op burgers. “We bombarderen namelijk geen burgerdoelen. Alleen de plaatsen waar terroristen zijn: hun trainingskampen en hun wapenopslag. We checken dat heel grondig.”

Ook de beschuldiging van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch dat ze clusterbommen gebruiken, is absoluut niet waar.

Veertien gevallen gedocumenteerd
Ook al heef de mensenrechtenorganisatie alleen in de laatste drie weken veertien bombardementen met clusterbommen uitgebreid gedocumenteerd.  "Dat rapport bestuderen we nu, maar we geloven niet dat het waar is."

Meer op rtlnieuws.nl: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`