Buitenland

Koerden in Noord-Syrië opnieuw gebombardeerd door Turkije

14 februari 2016 10:38 Aangepast: 14 februari 2016 13:25
Beeld © AFP

Het Turkse leger heeft vanochtend voor de tweede dag op rij stellingen van de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) bestookt.

Twee strijders van de Koerdische militie zijn gesneuveld. Dat bericht het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Turkije eiste gisteren dat de YPG de terreinwinst die ze de afgelopen dagen in de provincie Aleppo hebben geboekt weer prijsgeven.

'Reactie op Koerdische provocaties'
De nieuwe aanvallen zijn volgens premier Ahmet Davutoglu een reactie op ''provocaties bij de grens met Turkije". De Turkse regering beschouwt de YPG, die banden onderhouden met de Turks-Koerdische afscheidingsbeweging PKK, als een terroristische organisatie.

Het Turkse leger bombardeerde vandaag onder meer een vliegbasis en enkele andere stellingen die de YPG onlangs op Syrische rebellengroepen hebben veroverd. De Syrische regering beschouwt de Turkse beschietingen als rechtstreekse hulp aan terroristen, berichtte de Syrische staatstelevisie zondag. Zij heeft in een brief aan de Verenigde Naties haar beklag gedaan over de 'opzichtige bemoeienis' van Ankara met Syrische aangelegenheden.

Meer op rtlnieuws.nl:
Turks leger bestookt Koerden in noorden van
Turkije
In Turks vluchtelingenkamp Syrië: 'We vrezen voor onze gezondheid'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`