Buitenland

'Behekst' en op straat achtergelaten jongetje net op tijd gered

16 februari 2016 10:45 Aangepast: 16 februari 2016 14:01
De hulpverleenster trof Hope aan op straat. Beeld © Anja Loven / Facebook

Dit uitgehongerde jongetje leefde maandenlang op straat in Nigeria. Zijn ouders hadden hem in de steek gelaten omdat ze dachten dat hij behekst was. Een Deense hulpverleenster vond het jochie en ontfermde zich over hem. Het gaat nu weer goed met hem.

Anja Ringgren Loven kwam het jongetje tegen op straat. Hij was uitgehongerd en zijn buik zat vol wormen. Anja gaf het jongetje water, wikkelde hem in een doek en bracht hem naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. 

Medicijnen en bloedtransfusies
Daar kreeg Hope, zoals Loven het jongetje noemde, medicijnen tegen de wormen. Ook kreeg hij bloedtransfusies omdat hij een tekort had aan rode bloedcellen. 

Om de kosten van de medische behandeling van Hope te kunnen betalen, bracht Loven het verhaal naar buiten en vroeg ze om hulp. Al na twee dagen had ze meer dan een miljoen dollar ingezameld. "Met al dat geld kunnen we, naast de beste behandeling voor Hope, ook een kliniek bouwen en op die manier nog veel meer kinderen helpen."

Klein sterk jongetje
Op Facebook houdt ze iedereen op de hoogte van de ontwikkeling van Hope. Op foto's is te zien dat hij speelt met Lovens eigen zoontje. "Hope is nu stabiel. Hope kan zelf eten en reageert goed op de medicijnen die hij krijgt. Hij kan zitten en lacht naar ons. Het is een klein, sterk jongetje."

Loven richtte drie jaar geleden een stichting op voor verwaarloosde kinderen. "In Nigeria worden duizenden kindjes in de steek gelaten omdat hun familie denkt dat ze behekst zijn. We hebben hier gefolterde, doodsbange en dode kinderen gezien", schrijft ze op haar Facebookpagina.

Hekserij
In Nigeria worden zowel volwassenen als kinderen van hekserij beschuldigd en daarom verbannen, gefolterd of gedood. Volgens Unicef zijn tienduizenden kinderen door heel Afrika het slachtoffer van beschuldigingen van hekserij of bezetenheid.

Meer op rtlnieuws.nl:
Held die moeder en kind van verdrinkingsdood redde, grijpt fietsendief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`