Buitenland

Massale vechtpartij azc België om hoofddoek

20 februari 2016 18:25 Aangepast: 20 februari 2016 19:06
Beelden van de vechtpartij. Beeld © Screenshot VTM Nieuws

In een asielcentrum in het Belgische Leopoldsburg zijn zo’n honderd mensen met elkaar op de vuist gegaan. Dat gebeurde na een discussie over een hoofddoek.

Op beelden van VTM is te zien hoe Afghanen, Irakezen en Syriërs elkaar te lijf gaan met stoelen, bezems en afvalbakken. Zeven mensen moesten naar het ziekenhuis.

Vechtpartij na discussie
Aanleiding was een discussie over een jonge Syrische vrouw die volgens de Afghanen een hoofddoek moest dragen. De Syriërs namen het op voor het meisje, waarop een vechtpartij volgde. Ook de Irakezen namen het op voor het meisje, zegt Theo Francken, de Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

Hij vindt het 'totaal ontoelaatbaar dat bepaalde jonge Afghanen het nodig vinden om tegen Syrische meisjes te zeggen dat ze een hoofddoek moeten dragen en dat ze zich niet westers mogen kleden'. Tegen VTM zei hij: "Zij komen naar hier, zij zijn hier te gast. Wij niet bij hen. Zij moeten zich aanpassen aan onze regels."

Harde kern naar gesloten opvang
In totaal zijn elf vechtersbazen opgepakt. Zij zijn vanmorgen weer vrijgelaten maar mogen niet terugkeren naar het opvangcentrum in Leopoldsburg. De vier die deel uitmaakten van de harde kern zijn overgeplaatst naar een gesloten opvangcentrum. De andere zeven zijn ondergebracht in andere opvangcentra in Vlaanderen.

 

 

Meer op rtlnieuws.nl:
'Vluchteling (16) verkrachtte medewerkster opvangcentrum België'

 

`