Buitenland

Maduro niet bang voor sancties: 'Ik ben president van een vrij volk'

01 augustus 2017 05:31 Aangepast: 01 augustus 2017 08:54
Nicolas Maduro Beeld © AFP

De Venezolaanse president Nicolas Maduro is niet onder de indruk van de sancties die de Verenigde Staten tegen hem hebben aangekondigd.

In een felle reactie noemt hij Donald Trump een keizer en zegt hij niet bang te zijn voor sancties. Maduro zou naar eigen zeggen worden gestraft voor zijn kritiek op de VS. "Als de dreigementen van de keizer en sancties me niet intimideren, maakt niets me bang. Leg alle sancties op die je wilt, maar het Venezolaanse volk heeft gekozen voor vrijheid en ik ben de president van een vrij volk."

Het Amerikaanse ministerie van Financiën meldde dat alle activa van de socialistische leider die onder Amerikaanse jurisdictie vallen worden bevroren. Ook mogen Amerikaanse burgers geen zaken meer met Maduro doen.

Illegale verkiezing

De Amerikaanse maatregelen zijn een reactie op de omstreden Venezolaanse verkiezing van zondag. Volgens de Amerikaanse ministerie van Financiën toonde die 'illegale verkiezing' aan dat 'Maduro een dictator is die de wil van het Venezolaanse volk naast zich neerlegt'.

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore