Buitenland

'Kinderen minder vaak buiten dan gevangenen'

25 maart 2016 11:02 Aangepast: 25 maart 2016 19:03
Beeld © iStock

Driekwart van de kinderen in Groot-Brittannië komt op een dag minder vaak buiten dan gevangenen. Een vijfde van de kinderen speelt zelfs helemaal niet buiten op een gemiddelde dag.

En dat terwijl deskundigen waarschuwen dat actief buiten zijn juist belangrijk is voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen.

Door de angst van ouders, het gebrek aan speelplaatsen en de aantrekkingskracht van bijvoorbeeld tablets en spelcomputers komen kinderen steeds minder buiten, meldt The Guardian op basis van nieuw onderzoek.

'Minder plekken dan vroeger'
Volgens veel ouders zijn er voor hun kinderen veel minder plekken om buiten te spelen dan zij hadden toen ze jong waren. De resultaten komen overeen een onderzoek twee maanden geleden. Toen gaf de Britse regering aan dat 1 op de 9 kinderen het afgelopen jaar niet in een park, op het strand, bos of ander natuurgebied was geweest het afgelopen jaar.

Uit het onderzoek onder 2000 ouders met kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud, blijkt dat 74 procent van de kinderen minder dan een uur buiten speelt. Volgens de richtlijn van de Verenigde Staten hebben gevangenen het recht om minstens een uur in de buitenlucht door te brengen.

'Buiten spelen essentieel voor groei'
Onderwijsexpert Sir Ken Robinson zegt tegen The Guardian dat buiten spelen heel belangrijk is voor kinderen. "Het is essentieel voor hun groei en ontwikkeling."

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws
`