Buitenland

Extra beveiliging bij benefietconcert Ariana Grande

04 juni 2017 10:25 Aangepast: 08 november 2017 13:46
Beeld © AFP

Er wordt extra beveiliging ingezet bij het benefietconcert van Ariana Grande voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester. Dat heeft de politie in Manchester aangekondigd in een reactie op de terreuraanslag in Londen, waarbij gisteravond zes mensen om het leven kwamen.

Iedereen wordt gecontroleerd en ook wordt er in alle tassen gekeken. De politie vraagt daarom iedereen de tas maar thuis te laten. Verder is er meer beveiliging en bewaking op de been, sommigen gewapend.

Medeleven

Ariana Grande wil haar medeleven betuigen aan de slachtoffers en doet dat samen met onder anderen Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Pharrell Williams en Take That. De tienduizenden kaartjes voor het evenement One Love Manchester waren binnen twintig minuten uitverkocht.

De zangeres reageerde overigens vanochtend op Twitter op de aanslagen in Londen. Ze bidt voor de stad. 

Door de aanslag van 22 mei kwamen na afloop van Grandes concert in de Manchester Arena 22 mensen om het leven, veelal jonge kinderen en tieners. Een zelfmoordterrorist had zichzelf buiten de concertzaal in de menigte opgeblazen. Tientallen gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

Grande had direct na de aanslag in Manchester al een benefietconcert beloofd. Volgens de BBC levert het benefietconcert in het cricketstadion Emirates Old Trafford naar schatting 2,3 miljoen euro op voor het Manchester Noodfonds van het Rode Kruis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`