Buitenland

Popicoon Prince (57) overleden

21 april 2016 19:04 Aangepast: 08 november 2017 14:03
Beeld © Getty

De wereldberoemde Amerikaanse popster Prince is overleden. Dat heeft zijn woordvoerder bevestigd. Prince Rogers Nelson is 57 jaar geworden.

Het lichaam van de popster zou in vroeg in de morgen ontdekt zijn in Paisly Park in Minnesota, waar hij woonde. Prince Rogers Nelson, zoals zijn volledige naam luidde, moest op 15 april al wegens een medische noodsituatie naar een ziekenhuis. Zijn vliegtuig maakte daarvoor een tussenlanding in Illinois.

Twee shows geannuleerd
Maar de volgende dag verscheen hij gewoon weer op een concert en verzekerde zijn fans dat alles in orde was. Volgens mensen in zijn omgeving vocht hij tegen de griep. Voorafgaand aan zijn laatste optreden had Prince echter twee shows als gevolg van gezondheidsproblemen geannuleerd.

Prince werd een internationale superster in 1982 na de doorbraak met het album 1999. Daarna volgden vele hits, die hem zeven Grammy's opleverden. Hij trad ook op in de Super Bowl in 2007, in een van de grootste live-optredens aller tijden. Prince verkocht meer dan 100 miljoen platen tijdens zijn loopbaan.

Meer op rtlnieuws.nl:
Prince maakt ongeplande landing voor ziekenhuisbezoek

RTL Nieuws
`