Buitenland

De 'Leeuw van London Bridge': voetbalfan nam het op tegen drie aanslagplegers

06 juni 2017 16:50 Aangepast: 06 juni 2017 17:42
Millwall-fan Roy Larner (47) is inmiddels ontslagen van de intensive care na zijn handgemeen met 3 terroristen. Beeld © Facebook

Gezellig een biertje drinken in een Londense pub kreeg voor de 47-jarige Roy Larner een bizarre wending. De kroeg waarin hij met zijn vrienden zat, werd een doelwit tijdens de aanslag in Londen van afgelopen zaterdag.

De drie aanslagplegers kwamen schreeuwend en zwaaiend met machetes de Black & Blue in om de bezoekers te lijf te gaan. Roy schreeuwde onbevreesd terug: ' Fuck you, I'm Millwall!'

Overal bloed

Dat levert hem de bijnaam 'Leeuw van London Bridge' op, aangezien The Lions de bijnaam is voor de harde kern van deze voetbalclub. Zijn geschreeuw bezorgde hem ook acht flinke snij- en steekwonden, omdat de terroristen hun aandacht enkel op hem richtten.

Roy ging voor ze staan terwijl de andere bezoekers en het personeel de pub via de achterkant probeerden te ontvluchten. "Ik probeerde ze met mijn blote handen te pakken te krijgen. Ik werd acht keer gestoken en gesneden, er was overal bloed."

Steekpartij

De aanslagplegers riepen vervolgens 'islam, islam!' en 'dit is voor Allah!', waarop Roy antwoordde met (wederom): "Fuck you, I'm Millwall!"

"Dat was het stomste wat ik kon doen, want daardoor bleven ze me aanvallen."

Na de steekpartij in de Black & Blue liepen de terroristen naar een nabijgelegen pub. Roy volgde hen naar buiten en zag hoe ze werden neergeschoten door de politie.

Kritieke toestand

Dat hij er niet best aan toe was, had hij pas door toen hij in een politieauto zat. Roy werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd aan zijn hoofd, vingers en borstkas. 

Inmiddels is hij van de intensive care af en krijgt hij van zijn vrienden dit soort cadeaus:

Diezelfde vrienden zijn een petitie gestart om Roy een George Cross te bezorgen, de hoogste onderscheiding voor dapperheid die een Britse burger kan krijgen. Ook is al meer dan dertienduizend pond ingezameld voor Roy's herstel van de steekpartij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore