Buitenland

Broer van Brusselse zelfmoordterrorist als Europees Kampioen naar Rio

21 mei 2016 20:36 Aangepast: 21 mei 2016 21:12
Mourad Laachraoi tijdens de EK-finale. Beeld © EPA

Mourad Laachraoui, de broer van een van de twee zelfmoordterroristen die een aanslag pleegden op het vliegveld in Brussel, heeft deze week goud gewonnen op het EK Taekwondo. Deze zomer doet hij mee aan de Olympische Spelen.

De Belg kwam uit in de categorie onder de 54 kilogram. Hij is één van de 185 leden van het Belgische Olympische team dat aankomende zomer naar Brazilië zal afreizen.

Aanslagen Brussel

Mourads oudere broer, Najim (24), blies zichzelf afgelopen maart op in de vertrekhal van vliegveld Zaventem in Brussel. Daarbij kwamen 32 mensen om het leven. 

Tijdens een persconferentie vlak na de aanslagen beschreef Mourad zijn oudere broer als een normale, leuke, intelligente jongen die helemaal niet geradicaliseerd leek voordat hij in 2013 plotseling naar Syrië vertrok. Sinds Najims vertrek had de atleet zijn broer nooit meer gezien of gehoord. Mourad en zijn familie hebben de daad van Najim sterk veroordeeld. 

'Familie kies je niet uit'

"Wat is het eigenlijk gek", merkte de advocaat van Mourad op tijdens de persconferentie in maart. "Dezelfde ouders, dezelfde opvoeding. De één doet het heel goed en de ander heel slecht." Mourad: "Je familie kun je niet uitkiezen." 

 

European championships ! Big up to my coachs ---------- #tkd #taekwondo #european #championships #2016 #montreux #coachs #happy #bigup

Een foto die is geplaatst door Moouraad Laachraoui (@mouradidouda) op

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`