Buitenland

'Alle 48 gewonden overleven aanslag Londen'

10 juni 2017 18:55
Ook vanmorgen werden in Oost-Londen huiszoekingen gedaan in verband met de terreuraanslag van zaterdag Beeld © AFP

Alle 48 mensen die gewond raakten bij de aanslag in Londen vorige week, lijken het te gaan redden. Ook de 21 mensen die in kritieke toestand werden opgenomen, hebben de aanslag overleefd, meldt de Londense krant Evening Standard.

De krant heeft het over een 'medisch wonder', dat mede te danken is aan de eerste hulp die door politieagenten en burgers werd verleend. "Dat was van vitaal belang, zij verdienen alle lof", zegt een van de chirurgen tegen de krant.

'Vervoerd met bestelbusjes'

Ook dat de gewonden met alle mogelijke middelen zo snel mogelijk naar het ziekenhuis werden gebracht, heeft levens gered, vertelt de chirurg. "Ze werden vervoerd met politiewagens en zelfs met bestelbusjes."

Gistermiddag lagen er wel nog steeds 29 mensen in het ziekenhuis, van wie tien nog steeds in de intensive care.  'Vier of vijf' van hen moeten daar wel mogelijk nog weken blijven. 

Ingereden op menigte

Bij de aanslag reden drie terroristen met een busje op zaterdagavond in op de menigte in het uitgaansgebied van Londen rond de iconische London Bridge.  Vervolgens stapten ze uit en vielen ze met messen willekeurige mensen aan. Acht mensen kwamen om het leven.

Volgens de Britse tabloids werden de terroristen vervolgens op hun beurt zelf aangevallen door een voetbalhooligan die het met de drie op een knokken zette met de woorden 'Fuck you, I am Millwall'. Hij liep steekwonden op over zijn hele lijf, maar mocht afgelopen week de intensive care verlaten. "Ik had wel gedronken ja, maar ik leef nog en zij niet meer."

Meer op rtlnieuws.nl:
De 'Leeuw van London Bridge': voetbalfan nam het op tegen drie aanslagplegers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore