Buitenland

Deze nep-bomgordels droegen de aanslagplegers van Londen

11 juni 2017 16:27 Aangepast: 11 juni 2017 19:34
De nep-bomgordels. Bron: Metropolitan Police.

De Britse politie heeft foto's vrijgegeven van de nep-bomgordels die de aanslagplegers droegen tijdens de aanslag in Londen, vorig weekend. De daders wilden hiermee volgens de politie 'zo veel mogelijk angst veroorzaken'.

De nep-bomgordels waren gemaakt van plastic flesjes met daarom ducttape gewikkeld. Met de bomgordels wilden de aanvallers zoveel mogelijk angst veroorzaken omdat omstanders zouden denken dat ze zich hiermee zouden opblazen.

Volgens de politiecommandant die het onderzoek leidt, is deze tactiek nog niet eerder gebruikt in Engeland.

Doden en gewonden

Bij de aanslag reden vorige week zaterdag drie terroristen met een busje in op de menigte in het uitgaansgebied van Londen rond de iconische London Bridge.  Vervolgens stapten ze uit en vielen ze met messen willekeurige mensen aan. Acht mensen kwamen om het leven.

 Alle 48 mensen die gewond raakten bij de aanslag in Londen vorige week, lijken het te gaan redden. Ook de 21 mensen die in kritieke toestand werden opgenomen, hebben de aanslag overleefd, meldt de Londense krant Evening Standard.

Wimbledon

Vandaag werd ook bekend dat een van de daders van de aanslag in Londen vorig weekend heeft gesolliciteerd bij een bedrijf dat beveiligers levert voor Wimbledon. Het tennistoernooi wordt volgende maand gehouden. Volgens de krant The Telegraph zou Khuram Butt eind deze maand een gesprek met het bedrijf hebben.

De politie onderzoekt nu waarom Butt bij dat beveiligingsbedrijf wilde werken. De mogelijkheid bestaat dat hij aanvankelijk het tennistoernooi als doelwit voor een aanslag had.

 

Messen

De politie gaf gisteren ook al foto's vrij van de messen die zijn gebruikttijdens de aanslag: opvallend roze keukenmessen. Geoff Ho, een journalist die zelf gewond raakte tijdens de aanslag zei dat de 'ogen van de daders vol zaten met haat'.  Hij vertelde ook dat hij bang was dat het drietal zich zou opblazen.

De politie zoekt nog altijd naar getuigen van de aanslag. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Alle 48 gewonden overleven aanslag Londen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore