Buitenland

Kala (30) zat twee maanden opgesloten in container, zo werd ze gered

12 juni 2017 01:04 Aangepast: 12 juni 2017 05:48
Beeld © Politiefoto

Twee maanden zat ze opgesloten en werd ze verkracht, maar eind vorig jaar werd ze eindelijk gevonden. Nu zijn beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe de 30-jarige Amerikaanse Kala Brown gered werd.

De beelden zijn gemaakt op 3 november vorig jaar. Toen deed de politie onderzoek in de tuin van Todd Kohlhepp in de Amerikaanse staat South Carolina. Daar had haar mobiele telefoon voor het laatst signalen uitgezonden.

Bekijk hier de video (Let op: schokkende beelden)

In verklaringen van de politie staat dat Kala 'vastgebonden als een hond' werd gevonden in de zeecontainer. Agenten braken hem open toen ze van binnen geschreeuw hoorden. Het bleek dat ze er al twee maanden zat.

Ketting aan de muur

Haar nek zat met een ketting vast aan de muur en haar handen waren vastgebonden boven haar hoofd. Kala vertelde meteen aan de politie dat haar 32-jarige vriend Charles was doodgeschoten door Kohlhepp.

Kohlhepp heeft inmiddels toegeven dat hij Kala Brown heeft ontvoerd en haar vriend heeft vermoord. Hij gaf ook toe dat hij vier anderen heeft doodgeschoten in een winkel in 2003. Kohlhepp is veroordeeld tot zeven keer levenslang. In ruil voor zijn bekentenis kreeg hij niet de doodstraf.

Kala deed eerder al haar verhaal in het tv-programma van Dr. Phil.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore