Buitenland

Dit zijn de slachtoffers van de aanslag in Orlando

13 juni 2016 03:52 Aangepast: 13 juni 2016 14:01
V.l.nr. Edward Sotomayor Jr., Peter O. Gonzalez-Cruz en Luis S. Vielma.

Orlando heeft de namen vrijgegeven van de eerste slachtoffers die zijn geïdentificeerd na het bloedbad in een homoclub gisteren. Er zijn 50 mensen om het leven gekomen.

Edward Sotomayor Jr., 34 jaar​

Thumbnail

Edward werkte als manager voor een reisorganisatie die vakanties organiseert voor homo's. Hij was ontzettend slim, zegt zijn baas Al Ferguson tegen de krant Orlando Sentinel."Hij was een aantrekkelijke jonge vent. Hij was pas in de dertig en had al zo veel bereikt."

Stanley Almodovar III, 23 jaar

Thumbnail

 
Stanley werkte als apotheker. Onderweg naar nachtclub Pulse plaatste hij nog een video op Snapchat waarop hij lacht en zingt. Volgens de krant Orlando Sentinel werd Stanley drie keer door kogels geraakt, in zijn borst, in zijn maag en in zijn zij. Hij stierf in het ziekenhuis. Zijn moeder beschrijft hem als 'een gelukkige man met een groot hart'.

Luis Omar Ocasio-Capo, 20 jaar​

Thumbnail


Luis was een danser. Volgens een voormalig docent was hij 'een zonnestraal'.
 

Juan Ramon Guerrero, 22 jaar

Thumbnail

Juan vertelde zijn neef Robert ongeveer twee jaar geleden dat hij homo was. Hij maakte zich zorgen hoe de rest van de familie zou reageren. Dat viel mee, zegt zijn neef tegen persbureau AP. "Als hij maar gelukkig was, vond de familie het OK." Zijn vriend werd al gauw beschouwd als familie. Juan werkte in de telemarketing en was recent begonnen met een opleiding aan de universiteit. Hij was volgens zijn neef niet echt een uitgaanstype. "Hij bleef liever thuis om voor zijn neefje en nichtje te zorgen."

Eric Ivan Ortiz-Rivera, 36 jaar

Thumbnail


Eric woonde in Miami en kwam oorspronkelijk uit Puerto Rico, vermeldt zijn Facebookpagina. Hij heeft gestudeerd aan een universiteit in Bayamón.

Peter O. Gonzalez-Cruz, 22 jaar

Thumbnail

Peter werkte bij postbedrijf UPS in Orlando, ging in New Jersey naar de middelbare school, maar kwam uit Zuid-Afrika, vermeldt zijn Facebookpagina. Hij heeft ook nog in de Centraal Afrikaanse Republiek gewoond. Zijn vrienden noemden hem Peter Ommy, die naam gebruikte hij op sociale media.  

Luis S. Vielma, 22 jaar

Thumbnail

Een paar uur voor de fatale aanslag zette Luis deze foto op Facebook. Hij was met een vriendin in Disney World. Iedereen was gek op Luis, zegt een vriend tegen persbureau AP. De 22-jarige werkte in Universal Studios, bij de attractie van Harry Potter. "Ik kan niet stoppen met huilen", twitterde J. K. Rowling, de schrijfster van Harry Potter. 

Kimberly Morris, 37 jaar

Thumbnail

Kimberly werkte nog maar net in nachtclub Pulse waar de aanslag plaatsvond. Ze was uitsmijter. Ongeveer twee maanden geleden verhuisde ze naar Orlando om voor haar moeder en oma te zorgen. Vrienden beschrijven haar als een lieve vrouw die altijd een lach op haar gezicht had.

Eddie Jamoldroy Justice, 30 jaar

Darryl Roman Burt II, 29 jaar

Deonka Deidra Drayton, 32 jaar

Alejandro Barrios Martinez, 21 jaar

Anthony Luis Laureanodisla, 25 jaar

Jean Carlos Mendez Perez, 35 jaar

Franky Jimmy Dejesus Velazquez, 50 jaar

Amanda Alvear, 25 jaar

Martin Benitez Torres, 33 jaar

Luis Daniel Wilson-Leon, 37 jaar

Mercedez Marisol Flores, 26 jaar

Xavier Emmanuel Serrano Rosado, 35 jaar

Gilberto Ramon Silva Menendez, 25 jaar

Simon Adrian Carrillo Fernandez, 31 jaar

Oscar A Aracena-Montero, 26 jaar

Enrique L. Rios, Jr., 25 jaar

Miguel Angel Honorato, 30 jaar

Javier Jorge-Reyes, 40 jaar

De gemeente Orlando plaatst alle namen van de slachtoffers van de aanslag op haar website.

Meer op rtlnieuws.nl:
Ex-vrouw van schutter Orlando: 'Hij sloeg me om kleine dingen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore