Buitenland

Onrust bij begrafenissen slachtoffers bloedbad Orlando

19 juni 2016 07:20 Aangepast: 19 juni 2016 07:28
Bij de aanslag in homobar Pulse zijn 49 mensen gedood. Beeld © EPA

Betogers en een ongeduldige automobilist hebben de begrafenissen verstoord van twee slachtoffers van het bloedbad in Orlando.

Zo raakten twee agenten gewond toen een automobiliste in Kissimmee (Florida) door de rouwstoet probeerde te rijden. Ze raakte met haar auto twee politiemensen op motoren. Beide agenten zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel.

'Gestuurd door god'

Ook de begrafenis van een tweede slachtoffer verliep grimmig. Bij de dienst in Orlando dook een handvol leden op van de omstreden antihomo​-kerkgemeenschap Westboro Baptist Church. Op Twitter zei de beweging onder meer dat schutter Omar Mateen 'is gestuurd door god'. 

Leden van de kerkgemeenschap verstoren regelmatig begrafenissen door het overlijden van 'goddelozen' als homoseksuelen, moslims, joden en katholieken toe te juichen. Ook protesteren ze regelmatig bij begrafenissen van omgekomen soldaten omdat het leger tolerant zou zijn ten opzichte van homoseksualiteit. 

Thumbnail

Tegendemonstranten 

De nabestaanden van het slachtoffer hebben vermoedelijk weinig gemerkt van de aanwezigheid van de betogers. Zij waren niet te zien voor de aanwezigen op de begrafenis dankzij de komst van zo'n tweehonderd tegendemonstranten.

De Amerikaanse autoriteiten zijn nog volop bezig met het onderzoek naar de beweegredenen van de schutter. Mateen heeft tijdens het plegen van de aanslag de hulpdiensten gebeld om zijn trouw aan terreurgroep IS te zweren. Maar de Amerikaanse geheime dienst CIA heeft geen verband gevonden tussen hem en internationale terreurbewegingen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`