Buitenland

Video: ravage op Italiaanse camping door brand

05 juli 2016 11:03 Aangepast: 05 juli 2016 13:19
Beeld © YouTube

Een verwoestende brand heeft gisterochtend een Italiaanse camping bij Venetië voor een groot deel in de as gelegd. De ravage op het terrein is gigantisch, blijkt uit beelden van de brandweer.

De brand woedde in het vakantiecentrum Pra' Delle Torri in Caorle, dat zeer in trek is bij Nederlanders. De camping, die ruimte biedt aan 7500 vakantiegangers, ligt op ongeveer 50 kilometer van Venetië. Volgens Italiaanse media werden zo'n 200 gasten geëvacueerd. Vermoedelijk is de vlammenzee ontstaan door een gasexplosie op het park.

Geen Nederlanders

Volgens een Nederlands verhuurbedrijf, dat gedupeerd is door de brand, zaten er geen Nederlandse gezinnen in hun vakantiehuisjes. De getroffen gezinnen komen uit Denemarken en Duitsland, zegt een woordvoerder. Ook de ANWB Alarmcentrale zegt geen meldingen van Nederlanders binnengekregen te hebben.

Marco van de Pol uit Putten, die met zijn gezin binnenkort naar de camping gaat, verwacht dat hij gewoon terecht kan op de camping. "Ik heb al gezien dat wij op een ander deel van de camping zitten en bovendien hebben wij een caravan. Maar ik kan me voorstellen dat dat voor veel mensen anders is. Het zomerseizoen duurt acht weken en het gaat om 40 verbrande stacaravans."

Voor deze vrouw is het nog wel spannend:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore