Buitenland

Twee nieuwe arrestaties in Nice, dader verkende promenade

17 juli 2016 09:37 Aangepast: 17 juli 2016 11:14
Beeld © AFP

In Nice zijn vanochtend twee nieuwe arrestaties verricht in verband met de aanslag donderdagavond op de boulevard van de Franse badplaats. Met deze twee zitten er nu in totaal zeven mensen vast.

Een man en een vrouw zijn aangehouden, over hun link met dader Mohamed Lahouaiej Bouhlel is nog niets bekendgemaakt. De vrouw zou de ex-echtgenoot zijn van Bouhlel maar dat is niet bevestigd.

Bouhlel reed met een gehuurde vrachtwagen 84 mensen dood. "Waarom hij dat deed, is nog een raadsel", zegt correspondent Stefan de Vries. Pas na bijna twee kilometer schoot de politie hem uiteindelijk dood. Voor de aanslag heeft hij nog een sms gestuurd met de tekst 'Ik heb de spullen', onduidelijk is nog naar wie of waarom.

De vrachtwagen is een paar dagen voor de aanslag gehuurd in Saint-Laurent-du-Var, een buurgemeente van Nice. Bouhlel reed in de dagen voorafgaand aan de aanslag nog enkele verkenningsrondjes, zo meldt correspondent Stefan de Vries;

 

IS claimt maar nog geen bewijs van link

De Franse minister van Binnenlands Zaken, Bernard Cazeneuve, zei gisteren dat Bouhlel niet in beeld was bij de veiligheidsdiensten. "Het lijkt erop dat hij zeer snel is geradicaliseerd", zegt Cazeneuve. Maar hoe hij tot die conclusie gekomen is, wilde hij niet vertellen, zegt De Vries.

IS heeft de aanslag inmiddels geclaimd maar er is nog niets dat er op duidt dat Bouhlel een IS-aanhanger was. "Bij huiszoekingen zijn geen documenten aangetroffen die op een link duiden met radicale bewegingen of een opdracht van IS. Het is een groot raadsel."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`