Viral

Boodschap van doodgeschoten agent gaat viral: 'Laat je hart niet infecteren door haat'

18 juli 2016 10:20 Aangepast: 18 juli 2016 12:44
Montrell Jackson met zijn pasgeboren zoontje

Agent Montrell Jackson werd gisteren doodgeschoten in de Amerikaanse stad Baton Rouge. Een week voor zijn tragische dood plaatste Jackson een bericht op Facebook waarin hij schrijft dat hij 'fysiek en emotioneel moe' is, maar belooft niet op te geven.

Hij schrijft over de spanning in zijn stad Baton Rouge nadat een zwarte man om het leven is gekomen door politiekogels. Zijn Facebookpost, die wordt begeleid door een foto van Jackson met zijn pasgeboren zoontje, wordt direct na zijn dood massaal gedeeld.

'Ik ben er voor je'

"Deze stad zal én moet beter worden. Ik ben op straat, dus elke demonstrant, agent, vriend, familielid, of wie dan ook, als je me ziet en een knuffel nodig hebt of samen wil bidden, ik ben er voor je", schrijft hij.

"Ik zweer dat ik van deze stad houd, maar ik vraag me af of de stad van mij houdt. In mijn uniform krijg ik vieze en hatelijke blikken, zonder mijn uniform beschouwen sommigen mij als een bedreiging."

Protest politiegeweld

Hij plaatste het bericht enkele dagen na de dood van de 37-jarige Alton Sterling, die werd doodgeschoten door agenten. Beelden daarvan doken vlak na zijn dood op. Dat leidde tot protest over politiegeweld.

Agent Jackson schrijft dat ondanks dat hij al veel heeft meegemaakt, de afgelopen dagen toch een grote beproeving waren. Vooral het feit dat mensen die hem kennen zijn integriteit in twijfel trekken, raakt hem.

Toch besluit hij de bijdrage op Facebook optimistisch. "Ik bid voor iedereen die geraakt is door deze tragedie. Dit zijn zware tijden. Laat de haat je hart niet infecteren."

Montrell Jackson werd 32 jaar.

`