Buitenland

Turkse regering sluit 45 kranten en 16 televisiezenders

27 juli 2016 22:44 Aangepast: 27 juli 2016 23:13
Turkse soldaten op het Taksimplein. Beeld © AFP

De grote 'schoonmaakactie' van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan is nog altijd niet voorbij. Nadat de Turkse regering vanmorgen de arrestatiebevelen voor 47 journalisten uitvaardigde, sluiten op het bevel van de autoriteiten nu ook nog 45 kranten, 23 radiozenders en zestien tv-zenders.

Dat werd medegedeeld door Andalou, een nieuwsagentschap waar de Turkse overheid de controle over heeft. Zowel lokale als nationale media gingen op zwart. In totaal werden 130 mediabedrijven aangepakt door de regering Erdogan.

1684 militairen

Ook vielen er weer klappen in het leger. Vandaag werden er 1684 militairen ontslagen, onder wie veel officieren. Een regeringsmedewerker meldt dat ze werden ontslagen om hun betrokkenheid bij de poging tot staatsgreep. 

Een dag na de mislukte coup zei Erdogan al dat hij het 'virus bij alle instituten' zal gaan reinigen. Wie er precies achter de mislukte coup zat, is nog altijd niet duidelijk. Maar Erdogan twijfelt niet: volgens hem zit Fethullah Gülen, een zakenman en geestelijke, erachter. Gülen ontkent echter in alle toonaarden dat hij achter de mislukte coup zit.

Meer op rtlnieuws.nl:

Extra politiebewaking bij Turkse stichting na brand

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`