Ga naar de inhoud
Nasleep Brexit

Brexit-effect: Britse bank Lloyds schrapt 3000 banen

De bank met het grootste marktaandeel in Groot-Brittannië, Lloyds Bank, gaat 3000 banen schrappen en sluit 200 bankfilialen. De bank ziet zich daartoe genoodzaakt na de brexit-stem.

De eerste halfjaarcijfers vielen niet tegen voor de bank. Lloyds boekte een winst voor belastingen, en zonder eenmalige kosten, van bijna 5 miljard euro (4,16 miljard pond). Daarmee was het resultaat beter dan verwacht.

Toch vindt de bank het noodzakelijk om nog meer in de kosten te snijden. Al eerder was er een plan om 9000 banen te schrappen vanwege 'downsizing', maar de aangekondigde bezuiniging van 3000 banen komt daar dus bovenop.

Brexit-effect

De bank ziet de extra ontslagronde als noodzakelijk door de toegenomen economische onzekerheid. Lloyds gaat uit van een verslechterende Britse economie nu de uittreding een feit wordt. Daarnaast zou brexit een rem zetten op de vastgoedmarkt. Omdat Lloyds de grootste leverancier is van woonkredieten in Groot-Brittannië, zou het daar extra last van ondervinden.

Optimisme

De bank zegt wel 'optimistisch' te zijn over de toekomstige onderhandelingen met Brussel over het Britse uittreden. Zo zou de Britse economie er goed voor staan vanwege de lage werkeloosheid en doorgevoerde privatisering.

Meer op rtlz.nl: