Buitenland

Australië treedt op tegen sekspoppen die op kinderen lijken

14 augustus 2016 09:45 Aangepast: 14 augustus 2016 09:52
Archieffoto Australië (Sydney Opera House) Beeld © EPA

Australië treedt hard op tegen eigenaren van sekspoppen die eruit zien als kleine kinderen. De poppen zijn populair onder pedofielen. Sinds 2013 zijn er door de douane al 18 ladingen met dat soort poppen onderschept.

De krant The Age schrijft dat de poppen in lingerie worden verkocht. Ze hebben ledematen die kunnen bewegen en om ze nog 'levensechter' te maken kunnen ze verwarmd worden, zodat ze een menselijke temperatuur hebben.

'Vervanging voor echte meisjes'

De poppen komen onder meer uit Japan. Het bedrijf Trottla heeft op zijn website foto's staan van de poppen in seksuele posities en met nauwelijks kleding aan en de directeur van het bedrijf heeft eerder gezegd dat hij pedofiel is, maar zich nog nooit aan een kind heeft vergrepen. De poppen kunnen 'een vervanging zijn voor echte meisjes'. 

Een pedofiel kan zich maar beter uitleven op zo'n pop dan op een echt kind, vinden zij. Maar deskundigen denken dat de poppen de seksuele neigingen van pedofielen juist verergeren. Wie probeert om dergelijke poppen Australië binnen te smokkelen, kan een boete krijgen van 450.000 Australische dollars (ruim 300.000 euro) en een celstraf van 10 jaar.

Ook eigenaren van dergelijke poppen moeten zich voor de rechter verantwoorden. Zij worden verdacht van het bezit van materiaal om kindermisbruik te plegen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore