Ga naar de inhoud
Buitenland

VN-commissaris vergelijkt Wilders met terreurbeweging IS

Beeld © AFP

Harde woorden van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties over het verkiezingsprogramma van de PVV. De commissaris noemt de plannen 'grotesk'.

Het gaat om de plannen van de PVV om moslimimmigranten en de koran uit Nederland te weren, die Wilders vorige maand aankondigde in het verkiezingsprogramma.

De Jordaniër Zeid Ra'ad Al Hussein van de VN sprak gisteren tijdens een conferentie over veiligheid en justitie in Den Haag. Daar vergeleek hij de 'angsttactieken' van Wilders met die van terreurorganisatie IS. 

'Populisten aanpakken'

Volgens Al Hussein moeten populisten in zowel Europa als de Verenigde Staten worden aangepakt, omdat ze 'goochelen met een mengeling van hele en halve waarheden'.

Hij betitelde de PVV'er en andere populisten als 'politieke fantasten'. "Ik verdedig de mensenrechten van ieder individu, migranten, asielzoekers en immigranten."

In rijtje met Trump en Le Pen

Zeid Ra'ad Al Hussein, prins van Jordanië en zelf moslim, zei boos te zijn over de hele en halve leugens, manipulaties en het verspreiden van angst door Geert Wilders. Hij schaarde de PVV-leider in een rijtje met onder anderen de Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump en de Franse Marine le Pen. 

Geert Wilders reageerde via Twitter op de woorden van de VN-commissaris: "Wat een idioot." In een andere tweet noemt hij de VN zelf grotesk. "Laten we deze bureaucraten wegsturen."

Meer op rtlnieuws.nl: