Buitenland

Hillary Clinton onwel bij herdenking 9/11

11 september 2016 17:15 Aangepast: 08 november 2017 13:46

Hillary Clinton is onwel geworden tijdens de herdenking van de aanslagen van 11 september 2001 in New York. Volgens haar campagneteam raakte ze oververhit.

De 68-jarige Clinton vertrok 90- minuten na het begin van de herdenkingsceremonie en werd overgebracht naar het appartement van haar dochter Chelsea. Daar kwam de Democratische presidentskandidate bij van haar oververhitting.

Volgens haar woordvoerder voelt ze zich alweer een stuk beter, schrijft The Washington Post. Het is onduidelijk of ze door medici moest worden behandeld.

Gezondheidstoestand

Haar concurrent in de strijd om het presidentschap, de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, bracht de afgelopen tijd herhaaldelijk de gezondheid van Clinton ter sprake. Volgens de Republikein heeft ze te weinig energie om president van Amerika te worden.

In december 2012 liep Clinton een hersenschudding op. Kort daarop werd ze behandeld voor een bloedprop. Haar arts maakte in juli openbaar dat Hillary in uitstekende conditie was en gezond genoeg om president te worden.

Meer op rtlnieuws.nl:
Hillary Clinton houdt fundraiser in Amsterdam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`