Buitenland

Onderzoek bevestigt: deze vleugel is afkomstig van vlucht MH370

16 september 2016 03:47 Aangepast: 16 september 2016 07:50
Het bewuste stuk vleugel dat aanspoelde op de kust van Tanzania. Beeld © EPA

Twee en een half jaar na het verdwijnen van vlucht MH370 is nog altijd onduidelijk wat er precies met de Boeing 777 is gebeurd. De zoektocht naar het vliegtuig is gestaakt, maar zo nu en dan spoelen nog wel brokstukken aan.

Elk brokstuk wordt onderzocht. Allereerst om te checken of het onderdeel uitmaakte van het verdwenen vliegtuig.

Uit nieuw onderzoek van het Australian Transport Safety Bureau (ATSB) blijkt nu dat het brokstuk dat in juni aanspoelde op de kust van Tanzania ook afkomstig is van de Boeing 777.

Het gaat om een zogenoemde flap, een deel van de rechtervleugel van het vliegtuig. De medewerkers van het ATSB bekijken nu of en hoe de flap werkte bij het neerstorten van de Boeing. Dit kan licht werpen op de vraag of het toestel werd gevlogen of onbeheersbaar was toen het in zee neerstortte.

239 mensen aan boord

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines was destijds met 239 mensen aan boord onderweg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar Peking, de hoofdstad van China. Het toestel verdween zo goed als zeker in het zuidelijk deel van de Indische Oceaan. Op meerdere plekken rond deze oceaan, die zich uitstrekt van Australië tot Oost-Afrika, zijn op kusten wrakstukken gevonden. Alle inzittenden zijn in januari 2015 officieel door de Maleisische autoriteiten doodverklaard.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`