Buitenland

Politie op de vuist met migranten in 'jungle' van Calais

01 oktober 2016 19:51 Aangepast: 02 november 2016 11:06
Demonstrant wuift met de Britse vlag. Beeld © AFP

Traangas en waterkannonen werden door de Franse politie vandaag ingezet tijdens een demonstratie in de Franse havenplaats Calais. Migranten en actievoerders waren daar de straat op gegaan om te demonstreren tegen de sluiting van het grote illegale migrantenkamp.

Ongeveer tweehonderd migranten en vijftig sympathisanten hadden zich, ondanks een verbod van de autoriteiten, verzameld onder een brug nabij het asielzoekersdorp: beter bekend als 'de jungle'. De politie raakte slaags met de groep toen zij de migranten wilde terugdringen naar het kamp. Eerder op de dag waren vier bussen door de politie tegengehouden. Daarin zaten ongeveer 150 actievoerders onderweg naar Calais.

De Franse president Hollande heeft gezegd dat hij het migrantenkamp voor het eind van het jaar wil sluiten. Hulporganisaties maken zich grote zorgen wat er daarna met de migranten gaat gebeuren. Zo riep Unicef de Britse regering op om haast te maken met het opnemen van alleenreizende vluchtelingenkinderen. Ongeveer 400 kinderen zouden nu in Calais verblijven die in Groot-Brittannië recht zouden hebben op asiel.

Foto's van de demonstratie:

Thumbnail

Foto © AFP.

Thumbnail

Foto © AFP.

Meer op RTLNieuws.nl:
De 'jungle' in Calais is terug, groter dan ooit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`