Ga naar de inhoud
Buitenland

Hoofd communicatie Witte Huis dient ontslag in

Hope Hicks Beeld © AFP

Hope Hicks, de directeur communicatie van het Witte Huis en vooraanstaand adviseur van president Donald Trump, heeft haar ontslag ingediend.

Volgens The New York Times zei ze tegen collega's in deze functie alles te hebben bereikt wat ze wilde. Witte Huis-woordvoerster Sarah Sanders bevestigde even later het aanstaande vertrek van Hicks. Ze gaf geen reden. De scheidende directeur deed dat evenmin. "Ik wens de president en zijn regering het allerbeste toe bij het leiden van ons land", was Hicks verklaring die het Witte Huis naar buiten bracht.

ZIE OOK: Dit is de vertrouwelinge van Trump

Het voormalige model (29) sloot in 2016 zonder enige politieke ervaring aan bij het campagneteam van Trump. Na zijn inauguratie als president groeide ze uit tot een van zijn naaste vertrouwelingen. Daarvoor was ze als pr-manager in dienst van de Trump Organization. "Hope is voortreffelijk en heeft geweldig werk afgeleverd de afgelopen drie jaar", aldus Trump.

Hicks werd dinsdag langdurig verhoord door de Congresleden die onderzoek doen naar Russische bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezing. Volgens een ingewijde zou ze de commissie hebben verteld dat campagneleider Paul Manafort die baan nooit zou hebben gekregen als zijn achtergrond even goed was gecontroleerd als bij andere medewerkers. Ze bekende ook wel eens een leugentje om bestwil te hebben verspreid maar voegde eraan toe dat het nooit om essentiële zaken ging.