Ga naar de inhoud
Buitenland

Trumps schoonzoon Kushner voortaan weggehouden bij vertrouwelijke informatie

Beeld © AFP

Jared Kushner, de schoonzoon van Donald Trump, heeft geen toegang meer tot de meest vertrouwelijke rapportage van de Amerikaanse inlichtingendienst.Trumps stafchef John Kelly heeft het aantal mensen met de hoogste security clearance drastisch omlaag gebracht.

Het Witte Huis wil de maatregel niet bevestigen, maar verschillende Amerikaanse media melden het nieuws op basis van officials in de Amerikaanse regering.

Het gaat onder meer om de zogeheten President's Daily Brief, de dagelijkse bijeenkomst waar de inlichtingendiensten de president bijpraten.  

Grotere discipline

Het Witte Huis moest maatregelen nemen om een grotere discipline af te dwingen ten aanzien van geheime informatie. Sinds Trump president is, lijkt er bijna niets geheim te kunnen blijven van wat er in het Witte Huis gebeurt.  

Kushner werkte al een jaar als Trumps naaste adviseur met slechts een voorlopige goedkeuring op zak. Voor een permanente verklaring van goed gedrag is een heel grondig antecedentenonderzoek nodig. Dat is bij Kushner nog niet afgerond, onder meer wegens zijn enorme financiële netwerk. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Trump wijst schoonzoon aan als topadviseur: mag dat zomaar?