Buitenland

Broer terreurverdachte Salah Abdeslam opgepakt voor gewapende overval

24 februari 2018 11:44 Aangepast: 24 februari 2018 11:46
Mohamed Abdeslam stond na de aanslagen namens de familie de pers te woord.

De oudere broer van terreurverdachte Salah Abdeslam, Mohamed, is gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht een gewapende overval te hebben gepleegd op Belgische ambtenaren. Mohamed was degene die namens de familie de pers te woord stond na de aanslagen in Parijs.

Mohamed was de enige van de drie broers Abdeslam die niets met de aanslagen in Parijs te maken had. Salah is de enige terrorist die de aanslagen overleefd heeft, hun broer Brahim blies zichzelf op met een bomgordel.

70.000 euro

Maar nu zit dus ook Mohamed volgens Belgische media vast. Hij werd gisteren opgepakt nadat hij vorige maand een overval zou hebben gepleegd in de Brusselse gemeente Molenbeek. Slachtoffers van de overval waren ambtenaren die met 70.000 euro onderweg waren naar de bank toen ze door een persoon met een mes werden bedreigd en hun geld moesten inleveren.

Thumbnail

Mohamed Abdeslam brandt kaarsjes voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Naast Mohamed werd ook een andere verdachte opgepakt. Wat de rol van Mohamed zou zijn geweest bij de overval, is niet bekend. Hij werkte zelf eerder voor de gemeente Molenbeek.

Aanslagen Parijs

Salah en Brahim Abdeslam pleegden op 13 november 2015 samen met andere terroristen aanslagen op het Stade de France en de Bataclan in Parijs. Brahim wordt gezien als een van de leiders van de aanslagen. Salah zei na de aanslag tegen Mohamed dat hij zich niet had opgeblazen om levens te sparen, maar later bleek dat zijn bomgordel niet werkte

Na de aanslagen werd Mohamed opgepakt voor verhoor. Na zijn vrijlating zei hij onder meer dat de familie geen moment had gedacht dat zijn broers betrokken waren bij de aanslagen. Over zichzelf zei hij: "Ik werk bij de gemeente Molenbeek en ik heb nog nooit problemen gehad. Ik denk dat veel mensen me hier kennen en weten waartoe ik in staat ben en waartoe niet."

Video: de terreurdaden van Salah Abdeslam:

Waar wordt Salah Abdeslam precies van verdacht? In deze video leggen we het uit.

Meer op rtlnieuws.nl:
Wie is Salah Abdeslam, de terreurverdachte die vier maanden spoorloos was?

`