Buitenland

Drie mannen gearresteerd in Frankrijk voor betrokkenheid bij aanslag Barcelona

20 februari 2018 16:10 Aangepast: 20 februari 2018 16:15
Een gewonde wordt weggevoerd bij de aanslag in Barcelona, in augustus vorig jaar. Beeld © EPA

De Franse politie heeft drie mannen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze iets te maken hebben met de aanslag op de Ramblas in Barcelona, afgelopen augustus. Daar kwamen veertien mensen bij om het leven.

De mannen werden opgepakt in de regio's Gard en Tarn, in het zuidoosten van Frankrijk. De politie heeft ook meerdere huiszoekingen verricht.

Aandeel

Volgens de Spaanse overheid zouden de drie banden hebben met verdachte Driss Oukabir, die in Spanje in hechtenis zit. Hij wordt beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie en moord voor zijn aandeel in de aanslag.

Op 17 augustus reed een terrorist met een gehuurd voertuig in op mensen op de Ramblas, de beroemde boulevard in Barcelona. Naast veertien doden, vielen daarbij ook meer dan honderd gewonden.

Een dag later schoot de politie vijf mensen dood in Cambrils, langs de kust bij Barcelona, nadat ze met hun auto waren ingereden op voetgangers en politieagenten. Daarbij kwam een vrouw om het leven.

Overzicht: zo verliepen de aanslagen in Spanje

Zeker 13 doden en meer dan honderd gewonden. Spanje is opgeschrikt door twee aanslagen, in Barcelona en kustplaats Cambrils.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore