Buitenland

Amerikaanse school ontslaat lesbische lerares om haar huwelijk

11 februari 2018 16:52 Aangepast: 12 februari 2018 17:48
Beeld © Billy Corben / Twitter

In Miami is een lerares ontslagen nadat ze foto's van haar huwelijk met haar vrouw op sociale media had geplaatst. De directeur van de basisschool noemde het een 'lastige maar noodzakelijke' beslissing.

Dat schrijven diverse Amerikaanse media. Enkele ouders kregen een brief van de school over het ontslag en deelden die op sociale media. "Vandaag hebben we een lastige maar noodzakelijke beslissing genomen", is er te lezen. "Jocelyn Morffi zal niet langer lesgeven op deze school." In de brief is niets te lezen over de geaardheid van Morffi, maar de vrouw wist zelf wel dat ze om die reden is ontslagen.

Protesten

Zelf schreef ze op Facebook dat ze volgens de school geen 'goede gelovige' meer is door haar partnerkeuze. "In hun ogen ben ik geen goede katholiek meer." Een aantal ouders vond het ontslag belachelijk. Daarom zijn ze naar de school gegaan om er tegen te protesteren. Ze vinden haar een goede lerares en hebben geen problemen met haar geaardheid.

Door de commotie die daardoor ontstond, zag de school zich genoodzaakt om nog een verklaring te geven over het ontslag. Tegen de Miami Herald zei een woordvoerder dat Morffi verantwoordelijk was voor 'de spirituele groei van haar leerlingen', en daar door haar huwelijk niet meer aan kon bijdragen. "In ieder bedrijf, instituut en organisatie zijn er regels. Als iemand zich niet aan die regels houdt, hebben we geen andere keuze dan ontslag."

Volgens de wet is het homohuwelijk in Florida sinds 2015 gewoon toegestaan, maar de staat heeft geen wet die discriminatie op basis van geaardheid verbiedt.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`