Buitenland

Privédetective: dood Ivana Smit zeker geen ongeluk

04 februari 2018 21:14 Aangepast: 05 februari 2018 09:30
Ivana Smit Beeld © ANP

De dood van model Ivana Smit moet worden behandeld als een moordonderzoek. Dat zegt privédetective Mark Williams-Thomas, die namens de familie onderzoek doet in Maleisië.

Williams-Thomas sprak telefonisch met de Belgische regionale zender TVL. "Er is geen twijfel dat het een moordonderzoek moet zijn, met de bewijzen die ik heb en de informatie uit de lijkschouwing", zegt hij.

ZIE OOK: Model Ivana Smit (18) had al verwondingen voor val van balkon

De 18-jarige Ivana Smit kwam in december om het leven na een val van de twintigste verdieping. Ze kwam terecht op een balkon. Na een avondje stappen was Smit meegegaan met een Amerikaans echtpaar.

Had al verwondingen

Uit onderzoek van forensisch patholoog Frank van der Goot bleek dat ze al verwondingen moet hebben gehad voor haar val.

De politie in Maleisië ging na haar dood uit van een tragisch ongeluk. De familie gelooft dat niet en schakelde privédetective Mark Williams-Thomas in. Ook het Openbaar Ministerie in Nederland doet onderzoek naar haar dood.

Corruptie bij politie

Volgens Williams-Thomas is corruptie een groot probleem in Maleisië. "Clubs of personen betalen de politie in ruil voor bescherming. Het is schokkend dat dit in de 21ste eeuw nog gebeurt."

Hij zegt dat iedereen die hij spreekt, denkt dat de zaak verdacht is. Maar mensen zijn bang om hun verhaal te doen. Williams-Thomas belooft dat er 'in de komende dagen' meer informatie naar buiten komt. "Ivana verdient gerechtigheid."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`