Buitenland

Kindermoordenaar groet ex-vrouw vlak voor doodstraf

02 februari 2018 08:15 Aangepast: 22 februari 2018 19:44
John Battaglia met zijn dochters

De Amerikaanse staat Texas heeft een 62-jarige man geëxecuteerd voor de koelbloedige moord op zijn kinderen. Vlak voordat John Battaglia gisteravond z'n dodelijke injectie kreeg, betuigde hij geen spijt. In plaats daarvan groette hij een van de aanwezigen. Zijn ex-vrouw.

Battaglia bracht in 2001 zijn beide dochters (6 en 9) om het leven met in totaal acht schoten. Hij beging de dubbele moord uit wraak op zijn ex-vrouw, met wie hij destijds in scheiding lag. Zijn ex kreeg alles mee via een telefoongesprek. Daarin hoorde ze haar oudste dochter nog smeken om haar leven, maar Battaglia toonde zich meedogenloos.

Daarna vluchtte hij. Enkele uren later arresteerde de politie hem bij een tattooshop. Daar had hij nog twee rozen laten tatoeëren ter nagedachtenis aan zijn dochters.

Psychische stoornis

Miniatuurvoorbeeld

In de langslepende rechtszaak deed Battaglia alsof hij een psychische stoornis had. In de bibliotheek van de gevangenis waar hij vastzat, leende hij boeken over de menselijke psyche. Ook sprak hij via de telefoon over zijn plan met zijn vader. In die gesprekken noemde hij het ontlopen van de doodstraf een 'schaakspel'.

De rechtbank geloofde hem niet. De inmiddels 62-jarige kindermoordenaar werd ter dood veroordeeld en gisteravond geëxecuteerd. Zijn ex-vrouw was daarbij aanwezig. 

Vaarwel

Battaglia wilde eerst niks zeggen, maar bedacht zich kennelijk nog. Hij groette zijn ex-vrouw met een glimlach op zijn gezicht. "Of nou ja, hallo Mary Jean. Ik zie jullie later. Vaarwel."

Hij sloot zijn ogen en zweeg, tot enkele seconden later. "Ben ik nog steeds in leven?" Daarna duurde het niet lang voordat het dodelijke middel z'n werk deed. "Oh ja, nu voel ik het." Precies 22 minuten later werd de dood vastgesteld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore