Ga naar de inhoud
Buitenland

Duitser zit negen dagen lang vast op berg uit angst voor lawines

Het hutje waar de man negen dagen lang vastzat. Beeld © Oostenrijkse bergreddingsdienst

Een 44-jarige man uit Berlijn heeft negen dagen op een Oostenrijkse berg vastgezeten. Hij was op 15 januari in zijn eentje gaan wandelen, maar werd verrast door een sneeuwstorm. Uit angst voor lawines durfde hij niet naar beneden te gaan.

Op ruim 2500 meter hoogte vond hij een klein hutje waar hij kon schuilen voor de wind en de sneeuw. Er was ook een klein fornuis, waar hij met sneeuw thee kon zetten. Voor zijn lange wandeling had hij ook wat eten ingepakt, maar dat was na een paar dagen al op.

Noodoproep

Toen hij zich op de negende dag realiseerde dat de tocht naar beneden waarschijnlijk niet snel veiliger zou worden, besloot hij een noodoproep te doen via zijn telefoon. Een helikopter haalde de man gisteren ongedeerd van de berg af.

Tegen de politie zou hij later gezegd hebben dat hij een weerapp op zijn telefoon had geïnstalleerd, maar dat die op de dag van zijn vertrek niet aangaf dat er een sneeuwstorm zou komen. Hij dacht dus dat het veilig zou zijn om te gaan wandelen.

Naar verluidt ging de man na een warme maaltijd en een nacht goed slapen vandaag weer op pad, maar nu alleen voor een wandeling in het dal.

Meer op rtlnieuws.nl: