Buitenland

Tv-ploeg probeert nepbom door beveiliging vliegveld te smokkelen

19 januari 2018 13:04 Aangepast: 19 januari 2018 13:06
Reizigers op Newark Airport (archieffoto). Beeld © EPA

Zeven leden van een televisieploeg zijn in Amerika aangehouden omdat ze een nepbom door de beveiliging probeerden te smokkelen. Ze deden dat op Newark Airport in New Jersey.

Dat meldt de lokale nieuwssite NJ.com. Volgens de site is de tv-ploeg gisteren aangehouden door de Transportation Security Administration (TSA), die verantwoordelijk is voor de beveiliging van vliegvelden. Het zou gaan om een ploeg van Endemol Shine in de VS.

Bronnen van NJ.com zeggen dat de nepbom een pvc-buis was waar draden uitstaken. De nepbom was verstopt in handbagage. Andere leden van de groep zouden gefilmd hebben hoe de handbagage gecontroleerd werd.

Niet gevaarlijk

Een bomdeskundige van de TSA kon direct vaststellen dat de nepbom niet gevaarlijk was. Het voorwerp kwam ook niet door de beveiliging. De ploeg zou volgens de nieuwssite aan het werk zijn geweest voor de Amerikaanse zender CNBC.

Endemol Shine North America heeft in een statement excuses aangeboden voor 'de veroorzaakte overlast'. "We kijken nu wat er precies gebeurd is en hebben contact met de autoriteiten", zegt een woordvoerder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore