Buitenland

Passagiers weggegleden vliegtuig Zwarte Zee: 'Er was veel paniek, iedereen schreeuwde'

15 januari 2018 10:30 Aangepast: 11 februari 2018 03:02
Het vliegtuig kwam meters voor de zee tot stilstand. Beeld © AFP

Passagiers van het vliegtuig dat in Turkije van de baan afschoof en net voor de zee tot stilstand kwam, zijn zich rot geschrokken. De paniek was groot, vertellen inzittenden. "Het is een wonder dat iedereen veilig is."

"Het toestel had in brand kunnen vliegen, exploderen of zinken in de zee", zegt inzittende Yuksel Gordu tegen het Turkse persbureau Anadolu. Alle 168 inzittenden konden veilig de Boeing 737-800 van de luchtvaartmaatschappij Pegasus veilig verlaten maar de paniek was er niet minder om. 

ZIE OOK: Vliegtuig stort bijna in Zwarte Zee: 168 inzittenden komen met de schrik vrij

Een andere passagier vertelt hoe het vliegtuig in de Turkse plaats Trabzon van de baan schoot en naar de zijkant kantelde. "De voorkant van het toestel was omlaag en de achterkant omhoog", zegt Fatma Gordu. "Er was een harde knal na landing en er was veel paniek, mensen gilden en schreeuwden." 

Toen het vliegtuig door dikke modder tot stoppen kwam, roken de passagiers brandstof. "We waren bang dat er brand zou uitbreken. Mensen raakten in paniek, er waren zwangere vrouwen en kinderen aan boord."

Het toestel kwam meters voor de Zwarte Zee tot stilstand: 

Alle 168 inzittenden konden het vliegtuig veilig verlaten.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets duidelijk. Er wordt onderzocht hoe het vliegtuig van de landingsbaan kon schuiven. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore